На Шепетівщині перед судом постане водій за використання підробленого посвідчення

Автор 05 жовтня 2023, 17:08

Подія мала місце наприкінці липня цього року у Білогірській громаді Шепетівського району. Патрульні виявили підроблений документ у водія трактора та викликали слідчо-оперативну групу.

Зловмисник керував трактором, при цьому поруч на пасажирському сидінні перебувала неповнолітня дитина, що є порушенням Правил дорожнього руху.

Коли його зупинили працівники сектору реагування патрульної поліції, виявилось, що у порушника водійське посвідчення має ознаки підробки. Тож окрім протоколу правопорушник отримав ще й кримінальне провадження.

Правоохоронці вилучили документ для проведення необхідної експертизи. Її результати згодом підтвердили підозри щодо підробки посвідчення.

Під час слідства з'ясувалось, що чоловік "замовив" документ в інтернеті. Отримавши підроблене посвідчення, використовував його.

Наразі слідчі Шепетівського РУП за процесуального керівництва прокуратури оголосили порушнику підозри за ч.3 ст.358 ( Підроблення посвідчення, яке видається та посвідчується установою, і яке надає права, щ метою використання його підроблювачем, вчиненим

за попередньою змовою групою осіб) та ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт вже скеровано до суду.

Шановні автолюбителі! Переконливо закликаємо вас отримувати посвідчення водія у законний спосіб, не нехтуйте навчанням.

Адже користуючись підробленими документами ви ризикуєте життям та здоров'ям учасників дорожнього руху, а також порушуєте адміністративний та кримінальний закон.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів