Провіз на капоті поліцейського: ухилянта від мобілізації судитимуть на Шепетівщині

Автор 04 жовтня 2023, 16:11

Прокурорами Шепетівської окружної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно 50-річного жителя м. Славута за фактами опору працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків та ухилення від призову на військову службу (ч. 2 ст. 342, ст. 336 КК України).

За даними слідства, чоловіку декілька разів вручали направлення для проходження медичного огляду та визначення придатності до військової служби. Проте він категорично відмовлявся проходити огляд та не з’являвся до РТЦК та СП. Одного разу взагалі відмовився від отримання повістки, про що було складено відповідний акт.

У серпні цього року до райуправління поліції надійшла постанова судді доставити обвинуваченого приводом в судове засідання, задля вирішення питання про притягнення його до адміністративної відповідальності за ухилення від отримання повістки.

Дільничний офіцер поліції прибув за місцем проживання чоловіка, щоб доправити його до суду, однак той почав поводити себе зухвало та перешкоджав діяльності правоохоронця. Більше того – сів в свій автомобіль, щоб втекти та, провіз 10 метрів на капоті поліцейського, який перегородив йому дорогу.

Тепер йому доведеться відповідати в суді за вчинення декількох кримінальних правопорушень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Шепетівського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Хмельницька обласна прокуратура

Останнє редагування 04 жовтня 2023, 16:20
0
репостів
0
репостів