Переселенець шпигував для рф на Хмельниччині і отримував «зарплату» від фсб

Автор 02 жовтня 2023, 15:27

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент фсб, який збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на Хмельниччині. Зловмисник діяв як переселенець з прифронтової території на сході України. Суд призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна.

За даними військової контррозвідки СБУ, він намагався встановити в регіоні основні локації підрозділів ЗСУ, Держприкордонслужби та Національної поліції.

Крім того, російський агент відслідковував маршрути руху бойової техніки українських захисників. Також він хотів виявити транзитні ешелони з озброєнням та боєприпасами Збройних Сил України.

Встановлено, що ворожий поплічник отримував від своїх «кураторів» з фсб гроші за виконані завдання.

Військові контррозвідники СБУ затримали зловмисника під час спецоперації на Хмельниччині у вересні цього року.

Як встановило розслідування, російським агентом виявися мешканець Донеччини. На початку повномасштабного вторгнення рф його дистанційно завербував кадровий співробітник 5-ї служби фсб з позивним «Шеф».

У поле зору агресора чоловік потрапив через свої прокремлівські дописи в російських Телеграм-каналах.

Встановлено, що після вербування він отримав псевдонім «Сірий», пройшов інструктаж і за вказівкою свого «куратора» виїхав до Хмельницького для збирання розвідданих на території регіону.

Отриману інформацію зрадник передавав до фсб у вигляді електронних координат і фото українських об’єктів з прив’язкою до місцевості.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Розслідування проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

СБУ

0
репостів
0
репостів