На Шепетівщині судитимуть батька з сином, які чинили опір правоохоронцям

Автор 29 вересня 2023, 14:22

Прокурорами Шепетівської окружної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно двох жителів Шепетівщини за фактами здійснення опору працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов’язків та умисному заподіянні тілесних ушкоджень поліцейському (ч. 2 ст. 342, ч. 2 ст. 345 КК України).

Події мали місце у серпні цього року. Патрульні прибули до одного із сіл Шепетівського району, отримавши повідомлення про вчинення домашнього насильства щодо дружини одним з місцевих жителів.

Поліцейські відібрали протокол заяви, опитали потерпілу та вже повертались до райуправління, як побачили на польовій дорозі двох чоловіків на мотоциклі без державної реєстрації. Задля перевірки документів правоохоронці зупинили транспортний засіб.

Як виявилось, керував мотоциклом кривдник, а позаду сидів його батько. Водію запропонували пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння, на що останній відмовився.

Батька обурили такі дії, тому він почав відштовхувати правоохоронців, щоб дати можливість сину втекти з місця події, на що отримав попередження про застосування кайданок.

Однак чоловіка це не зупинило. Він повалив на землю патрульного і вдарив його декілька разів кулаком в обличчя.

Тепер сімейству доведеться відповідати за свої дії перед судом.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Шепетівського районного управління поліції ГУНП в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Хмельницька обласна прокуратура

0
репостів
0
репостів