Отримав вирок юнак, який вбив свою бабусю та пожежою "замітав сліди"

Автор 25 вересня 2023, 17:07

За жорстоку розправою над бабусею юнак з Шепетівки проведе за ґратами 10 років. Саме такий вирок відстояно у Верховному Суді України.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року під час гасіння пожежі виявили тіло 76-річної жительки м. Судилків, що на Шепетівщині.

Тоді поліцейські встановили, що пожежа була не випадковою, а пенсіонерку — вбили.

Завдяки зусиллям поліції вдалося вийти на слід вбивці — ним виявився двоюрідний внук загиблої. На той час зловмиснику було 17 років.

Під час розслідування справи експерти виявили на тілі загиблої численні садна, відкриту черепно-мозкову травму, забої обличчя та інші ушкодження. Крім того, з’ясувалося, що зникли усі заощадження загиблої.

Саме їх зловмисник витратив чи не одразу. А коли потрапив у поле зору правоохоронців, вводив слідство в оману до останнього.

Та докази говорили самі за себе. Слідчі оголосили йому підозри за трьома статтями: ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство з корисливих мотивів), ч. 4 ст. 187 (Розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу) Кримінального кодексу України.

Суди всіх інстанцій присудили підозрюваному покарання у вигляді 10 років ув’язнення. А нещодавно Верховний Суд України поставив крапку у справі, залишивши попередній вирок без змін.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів