Посадовець Міноборони, у якого сьогодні пройшли обшуки, завдав державі 100 млн грн. збитків

Автор 21 вересня 2023, 16:55

Хмельницькі правоохоронці викрили посадовця Міноборони, який наживався на продуктах для військових. Посадовець через підприємства, які очолюють його родичі, впродовж 2022-2023 рр. організував схему постачання продуктів до військових частин за завищеними цінами.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу УСБУ та процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону викрили злочинну схему постачання продуктів до військових частин Хмельницької Чернівецької, Рівненської та Вінницької областей за завищеними цінами.

Правоохоронці встановили, що посадовець одного з логістичних управлінь Міноборони через ряд підприємств, які очолюють його близькі родичі, організував схему постачання продуктів до військових частин чотирьох областей за завищеними цінами. До оборудок були залучені ряд дрібніших підприємців з різних регіонів, в тому числі і з Хмельницької області, які займаються реалізацією продовольчої продукції.

Наразі вже офіційно підтверджено привласнення понад 6 млн. грн. Проте розслідування триває. За попередньою інформацією, сума збитків, завданих держбюджету, може сягнути понад 100 млн грн.

Сьогодні правоохоронці на території Київської, Хмельницької та Львівської областей провели ряд обшуків, в ході яких вилучили грошові кошти, документацію, мобільні телефони тощо.

Розслідування здійснюється в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі терміном від 5 до 8 років.

Поліція Хмельницької області

Останнє редагування 21 вересня 2023, 16:55
0
репостів
0
репостів