У Шепетівці пасажирка ВАЗу пропонувала патрульному хабара

Автор 18 вересня 2023, 19:49

Слідчі Шепетівського райуправління поліції розпочали кримінальне провадження за фактом пропозиції хабаря у розмірі 20 тисяч гривень поліцейському. Подія відбулась днями у місті Шепетівка.

Подія відбулась днями у місті Шепетівка. Під час патрулювання близько першої години ночі екіпаж патрульних виявив автомобіль "ВАЗ 21130", за кермом якого перебував водій з ознаками сп'яніння. І під час складання протоколу пасажирка ВАЗу почала пропонувати поліцейським чималі гроші за непритягнення водія до відповідальності. Ті одразу викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

Відтак, водієві доведеться нести за свої дії адміністративну відповідальність, а його пасажирці - кримінальну.

Згідно ч. 1 ст. 130 КУпАП (Керування транспортним засобом у стані сп'яніння) йому загрожує штраф у розмірі 17 тисяч гривень та позбавлення права керування транспортними засобами на 1 рік.

"За фактом пропозиції неправомірної вигоди поліцейським слідчі Шепетівського райуправління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає накладення штрафу, обмеження або позбавлення волі терміном від 2 до 4 років."

За матеріалами Шепетівського РУП

0
репостів
0
репостів