СБУ на Шепетівщині викрила чергову прихильницю рашизму

Автор 15 вересня 2023, 16:34

СБУ викрила на Хмельниччині чергову прихильницю рашизму. За матеріалами УСБУ у Хмельницькій області судитимуть мешканку Шепетівщини, яка підтримувала путіна та виправдовувала збройну агресію рф проти України.

Встановлено, що прихильниця «руського міра» через власний акаунт у забороненій соціальній мережі «Однокласники» поширювала матеріали, у яких публічно виправдовувала злочини російських окупантів.

У своїх дописах жінка переконувала, що Україна є нацистською країною. Вона захоплювалась «русским солдатом» та закликала вшанувати пам'ять загарбників, «погибших в борьбе с нацизмом». Крім того розповсюджувала у мережі деструктивний контент з російських інтернет-ресурсів.

Оприлюднені нею матеріали містили маніпулятивні твердження, якими російські пропагандисти намагалися переконати, що розв'язана рф війна – це т,зв. "сво" і росія воює з «українськими фашистами» та «полчищами фанатиків, озброєних НАТО».

Наразі слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття проводили оперативники СБУ за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури.

Управління СБ України у Хмельницькій області

0
репостів
0
репостів