У приватній клініці Шепетівки лікарка та директор привласнювали бюджетні кошти

Автор 15 вересня 2023, 11:26

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру директору приватної клініки та лікарю-педіатру за фактом несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинена особою, яка має право доступу до неї, повторно за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 362 КК України).

Згідно інформації із ухвали суду Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області, йдеться про Приватне підприємство «Сіліцея», що знаходиться у Шепетівці. 

Встановлено, що керівниця та працівниця клініки, протягом 2022-2023 років, вносили до електронної системи неправдиві дані стосовно надання медичних послуг пацієнтам, хоча фактично вони жодної допомоги не отримували.

Чинили протиправні дії з метою заволодіння бюджетними коштами, одержаними від держави як відшкодування за надання послуг населенню.

Жінкам обрано запобіжні заходи у виді домашнього арешту.

Директор звільнилась, а лікаря - відсторонено від посади.

"Вирішується питання про повідомлення їм додаткової підозри за ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП у Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників кіберполіції та Управління СБУ в області."

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Останнє редагування 15 вересня 2023, 19:00
0
репостів
0
репостів