Полонський суд ухвалив вирок місцевому жителю за шахрайство з автодеталями

Автор 04 вересня 2023, 19:38

200 годин громадських робіт призначив Полонський районний суд 32-річному жителю м. Полонне, визнавши його винним у шахрайстві (частина 1 статті 190 Кримінального кодексу України).

Як встановив суд, 15 липня 2023 року молодий чоловік зустрів свою знайому, котра йшла до міського ринку у Полонному продавати комплект автомобільного зчеплення. Він пообіцяв допомогти з продажем деталей та віддати їй гроші. Утім, продавши комплект знайомому, виторг витратив на власні потреби. Майнова шкода, завдана потерпілій, склала 1890 гривень.

Добровільне відшкодування завданого збитку, а також щире каяття обвинуваченого, активне сприяння розкриттю злочину суд врахував, як обставини, що пом’якшують покарання. Таких, що обтяжують, – не встановив.

«… враховуючи, що обвинувачений ніде не працює, а відтак постійного доходу не має, негативно характеризується за місцем проживання, на обліках у лікаря психіатра та нарколога не знаходиться, соціальних допомог та компенсацій не отримує, на військовому обліку перебуває, суд приходить до висновку про необхідність призначення для нього покарання, необхідного й достатнього для його виправлення та попередження нових злочинів у виді громадських робіт», – ідеться у вироку суду.

Хмельницький апеляційний суд

0
репостів
0
репостів