На кладовищі у селищі Понінка хтось познущався з могил захисників

Автор 26 серпня 2023, 20:26

Рідні загиблих захисників із селища Понінка Шепетівського району б'ють на сполох через наругу над могилами їх близьких. Акт вандалізму стався з період між 24 та 25 серпня цього року.

Сестра загиблого Леха Геннадія виявила пошкоджену могилу вчора. Юлія Лех не розуміє причин такого вчинку:

Коли зранку натрапила на новину, що дівчата знімали відосики на цвинтарі не думала, що акт вандалізму побачимо і на могилі брата ...Чому ? Алкоголь, чи зневага до пам'яті ??? Це дуже боляче ...Прости їм, Господи, бо не знають , що роблять ...

Невідомі познущалися з трьох могил загиблих військових: порозкидали квіти, вінки та підсвічники по землі. На двох силою зірвали фотографії військових у рамках, та виламали їх. Прапорець України з однієї з могил взагалі валяється далеко у кущах.

Ми всі знаємо, що якраз цими днями погода була гарною, тому думки про "негоду" і "стихійне лихо - буревій" відкидаємо категорично. Шкода, що влада скидає це все на стихію, при цьому одразу й знайшлися свідки. Та вони навіть й не знають, що будуть першими підозрюваними у скоєнні такого злочину, якщо будуть стверджувати про стихію.

Рідні загиблихо переконані в тому, що це все було зроблено навмисно, аби познущатися таким чином як і над могилою наших з вами захисників, так і психологічно над сім'ями загиблих.

Нагадаємо, такі дії підпадають під частину 2 статті 297 Кримінального Кодексу України "Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого". Осквернення або руйнування братської могили чи могили Невідомого солдата, пам’ятника, спорудженого в пам’ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни - радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, воїнів-інтернаціоналістів та миротворців, а також осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації або іншої держави, визнаної Верховною Радою України агресором, учасників Революції Гідності, борців за незалежність України у XX столітті, - караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Останнє редагування 26 серпня 2023, 21:07
0
репостів
0
репостів