Представлявся працівником ТЦК та за хабар обіцяв визнати непридатним до військової служби

Автор 24 серпня 2023, 14:29

За процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру правоохоронцю і цивільній особі за фактом зловживання впливом (ч.3 ст.369-2 КК України).

За даними слідства, за 1000 доларів грошової винагороди старший лейтенант та місцевий мешканець обіцяли військовозобов’язаному здійснити вплив на службовців територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які у свою чергу визнали б його непридатним до військової служби.

При цьому, цивільний і сам представлявся працівником ТЦК та перебував у військовій формі.

Затримали підозрюваних у порядку ст.208 КПК України – під час отримання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 500 доларів США, ще половину вони отримали заздалегідь у вигляді авансу.

Наразі вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу, а також встановлюється причетність до вчиненого інших осіб, зокрема серед посадовців ТЦК та СП.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому за оперативного супроводу працівників Хмельницького Управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Довідково: такі дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону

0
репостів
0
репостів