Привласнила на 300 тис грн ліків, які призначались дітям

Автор 16 серпня 2023, 14:19

Прокурорами Окружної прокуратури міста Хмельницького до суду направлено обвинувальний акт стосовно 50-річної лікарки за фактом привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в умовах воєнного стану, несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в автоматизованій системі та внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 4 ст. 191, ч.ч. 1, 3 ст. 362, ч. 1 ст. 366 КК України).

Упродовж 2021–2022 років жінка призначала ліки хворим дітям, які перебували на стаціонарному лікуванні у завищених дозуваннях. Надлишок лікарського засобу привласнювала та розпоряджалась на власний розсуд.

Окрім цього, встановлено факт, що лікарка вносила неправдиві відомості до автоматизованої системи МІС «MEDICS» про перебування на стаціонарному лікуванні у відділенні хворих, які у лікарні не перебували та будь-яких медичних послуг не отримували.

Як наслідок, медикиня привласнила майно медичної установи на загальну суму близько 300 тис грн.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Хмельницька обласна прокуратура

Останнє редагування 16 серпня 2023, 14:23
0
репостів
0
репостів