На Шепетівщині минулої доби шахраї прикидались кіберполіцейськими та криптофондами

Автор 16 серпня 2023, 12:44

Минулої доби до поліції Шепетівщини звернулось двоє постраждалих від шахрайських дій. Загальна сума завданого збитку склала майже 68 тисяч гривень. Поліцейські розшукують зловмисників та вкотре радять громадянам як не стати жертвою шахраїв.

Підвищення ступеня захисту банківської картки, несанкціонована спроба зняти коштів - ці та схожі хитрощі використовують шахраї, щоб дізнатися потрібну їм інформацію про ваш банківський рахунок.

Так, до 44-річної жительки м.Нетішин зателефонував невідомий та представився кіберполіцейським. Під час розмови переконав жінку, що їй терміново необхідно виконати його інструкції аби вберегти власні кошти.

Та після того, як потерпіла повідомила йому свою фінансову інформацію, з її рахунку зникло більше 37 тисяч гривень. Згодом зв'язок з псевдополіцейським обірвався.

Ще одна потерпіла - 32-річна славутчанка, намагалась інвестувати у криптовалюту через інтернет. Жінка натрапила на відповідне оголошення у популярному месенджері, ввела свої дані, після чого з її картки зникло 30 тисяч гривень.

За обома фактами слідчі Шепетівського РУП розпочали кримінальні провадження.

Правоохоронці вчергове застерігають громадян бути пильними та не довіряти незнайомцям.

Пам'ятайте, що шахрай по телефону може представитися будь-ким, його ціль одна - заволодіти вашою фінансовою інформацією. В таких випадках найкраще припинити розмову та передзвонити на гарячу лінію свого банку.

Якщо ви плануєте заробити на інвестуванні у цінні папери та валюту, краще довіряти професіоналам, ніж сумнівним оголошенням.

Бережіть свої кошти.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів