Під час ранкової тривоги було атаковано аеродром в Коломиї, загинув хлопчик

Автор 11 серпня 2023, 14:24

Сьогодні, близько 10.00 противник здійснив пуски 4-х аеробалістичних ракет Х-47 «Кинджал» з чотирьох літаків МіГ-31К. Пуски здійснювались з повітряного простору Тульської та Липецької областей рф. Про це повідомила пресслужба Командування Повітряних Сил Збройних Сил України.

Ракети заходили в повітряний простір України з північного напрямку, прямуючи на південний-захід у район аеродрому Коломия Івано-Франківської області. Зафіксовано багаточисельні випадки застосування засобів РЕБ у комбінації з реальними пусками.

Перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін повідомив, що було чутно вибухи в Хмельницькій області. Працювали сили ППО. 

Однак одну ракету Х-47 вдалося знищити лише у межах Київської області. Решта вдарили неподалік аеродрому. Уражено об’єкти цивільної інфраструктури, є влучання однієї з ракет у житловий сектор.

За даними Офісу генпрокуратури, ракета влучила по території приватного будинку в Коломийському районі, де проживала сім’я з трьома дітьми. Внаслідок обстрілу загинув 8-річний хлопчик. Дані щодо інших постраждалих наразі уточнюються.

Вибуховою хвилею та уламками частково зруйновано господарську споруду. На місці події працюють відповідні служби та слідчо-оперативна група. Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Вкотре закликаємо громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги! Бережіть себе та своїх рідних!

Про тривоги та їх причини у Шепетівці та районі ми повідомляємо у наших каналах в Viber та Telegram.

Атака була спрямовано на Івано-Франківщину, аби завдати удару по військовому аеродрому та молодих пілотах, які незабаром поїдуть на навчання до Європи. Про це заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат:

«Це черговий удар терористів ракетами Х-47. Ракети були спрямовані на військові аеродроми, які під прицілом ворога вже не перший місяць. І аеродром Старокостянтинів (Хмельницька область — ред.) найбільше зараз переживає наслідки ударів російських окупантів. Цього разу Франківщина під прицілом, наша молодь, наші молоді пілоти, які скоро вже практично їдуть на навчання. Молоді пілоти будуть навчатись за іншою програмою, і знаємо, що й Велика Британія, й інші країни будуть навчати їх на новий тип літака, західну техніку, на F16 передусім. Таким чином, ворог хотів завдати удару і по нашій молоді, позбавляючи нас перспективи подальшого переозброєння на новітні західні зразки техніки»

Останнє редагування 11 серпня 2023, 16:00
0
репостів
0
репостів