На Шепетівщині громаді заважали прийняти у власність приміщення пожежного депо

Автор 08 серпня 2023, 11:18

Понінківською селищною радою Шепетівського району було розпочато процедуру передачі у комунальну власність безхазяйного нерухомого майна – нежитлового приміщення пожежного депо площею 714,6 кв.м, однак, внаслідок недобросовісних дій місцевого жителя, який раніше неправомірно намагався отримати у власність вказану нерухомість, територіальної громада будівлю не отримала.

Як наслідок, інтереси громади, яка, між іншим, потребує приміщення для розміщення місцевої пожежної охорони, залишились незахищеними.

У зв’язку з чим, у липні 2022 року, керівником Шепетівської окружної прокуратури, до «недобросовісного» відповідача подано позов про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність територіальної громади, у якому ґрунтовно аргументовано безпідставність та неправомірність його претензій щодо нерухомості.

За принципової позиції окружної прокуратури, рішенням Полонського районного суду задоволено позов керівника Шепетівської окружної прокуратури про передачу безхазяйного майна вартістю 16,8 млн грн у комунальну власність селищної громади.

Наразі рішення суду не набрало законної сили та може бути оскаржене у апеляційному порядку.

Шепетівська окружна прокуратура

0
репостів
0
репостів