У жительки Шепетівщини відібрали земельну ділянку площею майже 2 га

Автор 03 серпня 2023, 16:10

За позовом прокуратури витребувано із незаконного володіння особи земельну ділянку вартістю 32 тис грн. Про це повідомили у пресслужбі Шепетівської окружної прокуратури.

Відповідно до ч. 1 ст. 121 Земельного кодексу України, громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності для ведення особистого селянського господарства площею не більше 2 гектар.

Шепетівською окружною прокуратурою встановлено, що місцева жителька, яка раніше вже скористалась своїм правом на приватизацію земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства у іншому районі області, повторно, понад норму, встановлену ч. 1 ст. 121 Земельного кодексу України, отримала у приватну власність земельну ділянку площею 1,6722 га, що розташована у межах Шепетівського району.

Після цього жінка подарувала вказану земельну ділянку іншому місцевому жителю, який, таким чином, набув право власності на ділянку в особи, яка, з огляду на вищевказані обставини, не мала права її отримувати та відчужувати.

У зв’язку із виявленими порушеннями, з метою захисту інтересів держави у суді, окружною прокуратурою у кінці травня 2023 року пред’явлено відповідний позов.

Рішенням суду першої інстанції позов прокуратури задоволено повністю, витребувано у власність територіальної громади земельну ділянку сільськогосподарського призначення.

Наразі рішення не набрало законної сили.

0
репостів
0
репостів