Трирічний хлопчик, який травмувався у ДТП в Шепетівці, помер у лікарні

Автор 25 липня 2023, 17:46

Трирічний хлопчик, який травмувався у ДТП, що сталося 18 липня у Шепетівці, помер у лікарні. Про це Суспільному розповіла директорка Хмельницької міської дитячої лікарні Наталія Зимак-Закутня.

За її словами, дитина була прооперована в лікарні у ніч на 19 липня нейрохірургами та знаходилася у реанімаційному відділенні.

"Лікарі майже шість днів боролися за його життя, але, на жаль, хлопчик помер. Його дев'ятирічний братик, який також був травмований у аварії, продовжує лікування в нашій лікарні", — каже Зимак-Закутня.

За словами речниці Хмельницької обласної прокуратури Марини Тисячної, слідчі уже перекваліфікували кримінальне провадження, яке було порушене за фактом ДТП у Шепетівці.

"Вони продовжать розслідувати справу за статтею порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують ними, але вже за частиною, яка передбачає більш серйозне покарання у зв'язку із смертю потерпілого", — каже Марина Тисячна.

Вона додає, що слідчі поки чекають на результати експертиз, тож наразі не можна сказати, коли справа буде передана до суду.

Що відомо про ДТП, в якій травмувалися діти

  • Аварія сталася 18 липня близько 12:30 у Шепетівці на вулиці Судилківській, неподалік колишнього хлібозаводу.
  • Попередньо поліцією встановлено, що 15-річний підліток за кермом мотоцикла марки "Мустанг" наїхав на двох малолітніх дітей, що переходили проїжджу частину дороги на пішохідному переході. Хлопчики трьох та дев'яти років отримали численні травми.
  • За фактом ДТП поліція розпочала кримінальне провадження та наразі встановлює усі обставини аварії.
  • За інформацією прокуратури Хмельницької області, оскільки за кермом мотоцикла, під колеса якого ймовірно потрапили діти, був неповнолітній, то міру покарання, якщо його буде визнано винним, йому обиратиме суд. До нього можуть застосувати примусові заходи виховного характеру, найпростіший з яких — застереження, найважчий – поміщення до спеціальної виховної установи терміном до трьох років.
  • Обох хлопчиків, які травмувалися у ДТП, 18 липня госпіталізували до відділення анестезіології та інтенсивної терапії Шепетівської багатопрофільної лікарні у важкому стані. У трирічного хлопчика діагностували політравму, закриту черепно-мозкову травму, переломи. У дев'ятирічного хлопчика діагностовано перелом стегна.
  • Увечері 18 липня обох травмованих хлопчиків було перевезено до Хмельницької міської дитячої лікарні. Трирічного травмованого одразу прооперували нейрохірурги.

Суспільне

Останнє редагування 25 липня 2023, 17:51
0
репостів
0
репостів