На Шепетівщині ухилянта від мобілізації відправили на 3 роки за ґрати

Автор 17 липня 2023, 12:13

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Славута Шепетівського району кримінальне провадження за обвинувальним актом щодо громадянина 1990 року народження, уродженця Славутського району Хмельницької області за ст 336КК України.

Встановив: Згідно ст 65. Конституції України вбачається, що захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов’язком громадян України.

Чоловік, будучи придатним до військової служби, отримав повістку про відбуття на навчальні збори та проходження військової служби, однак ухилився від призову, не маючи на те законних підстав.

Замість виконання свого обов’язку та захисту Батьківщини, у той час, коли країна цього потребує як ніколи, обвинувачений без поважних причин не з’явився на вказану дату і час на збір.

У підсумку ухилянт від мобілізації відправиться на 3 роки за ґрати.

Нагадуємо, військовозобов’язаним громадянам, віком від 18 до 60 років, на час дії правового режиму воєнного стану потрібно постійно мати при собі документи, що посвідчують особу і військово-облікові документи та на вимогу надавати їх для перевірки уповноваженим особам спільних патрулів.

Військовозобов’язані чоловіки, які прибули у Хмельницьку область для тимчасового чи постійного проживання з інших регіонів, повинні невідкладно звернутись до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, щоб стати на військовий облік.

На жаль серед військовозобов’язаних, як хмельничан, так і внутрішньо переміщених чоловіків є чимало тих, хто порушує вимоги законодавства про військову службу та військовий обов’язок.

За порушення правил військового обліку та ухилення від призову передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Перший відділ Шепетівського РТЦК та СП Шепетівський Ртцк Та Сп

0
репостів
0
репостів