Кримінальне провадження у справі зґвалтованої корови закрили, але після скандалу передумали

Автор 12 липня 2023, 13:29

Поліція закрила кримінальне провадження у справі корови, яку катували і зґвалтували на Хмельниччині. Про це повідомила благодійна організація UAnimals. Щоправда вже сьогодні постанову про закриття кримінального провадження за фактом знущання над коровою скасували.

Нагадаємо, на Хмельниччині, у селищі Антоніни, 22-річний чоловік познущався з корови. Інцидент трапився 27 травня. Зловмисник прив'язав тварину за роги до трактора та тягнув дорогою.

Місцеві мешканці серед поля знайшли корову, яка не могла підвестися, мала численні травми та вибиті зуби. Крім цього, ветеринар встановив, що тварину зґвалтували. 

І от через кілька місяців поліція закрила кримінальне провадження у справі корови, яку катували і зґвалтували на Хмельниччині, бо... "не побачила там кримінального правопорушення."

Логіка поліції така: після загоєння травм корова не є скалічена, отже, порушення не можна кваліфікувати як кримінальне, лише як адміністративне. Тобто ще раз: чувак прив'язав корову до трактора, тягнув її за роги, поки вона не впала, потім волік по землі, потім зґвалтував; у корови були вибиті зуби і зчесані боки, і все, що світить цьому чоловіку — це 3400 — 5100 гривень штрафу?!

Здійнявся скандал на всю країну, тому сьогодні Поліція Хмельницької області повідомлила, що обласне слідче управління поліції Хмельниччини витребувало з слідчого відділу Хмельницького райуправління поліції для вивчення матеріали кримінального провадження, а відтак спільно з прокурорами Хмельницької обласної прокуратури після додаткового вивчення матеріалів прийняли рішення про скасування постанови про закриття кримінального провадження.

У межах розслідування, поновленого за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України, заплановано проведення додаткових слідчих дій, у тому числі судових експертиз. Після отримання результатів досліджень буде вирішуватися питання про оголошення підозри 22-річному чоловікові, який наприкінці травня тягнув прив’язану до мінітрактора корову у селищі Антоніни Хмельницького району.

До речі, корова нещодавно народила. Її стан наразі задовільний, проте рани ще не загоїлись. Тварина потроху іде на поправку. Про це Суспільному Хмельницький розповіла дочка власниці тварини Людмила Булка.

"Ще є чотири глибокі рани, які постійно обробляємо. Ветеринари слідкували за коровою протягом двох тижнів, далі ми в телефонному режимі з ними спілкувалися. Якщо була можливість – вони приїжджали на огляд", — каже Людмила.

Останнє редагування 12 липня 2023, 14:22
0
репостів
0
репостів