В`язні Шепетівської виправної колонії ошукували людей під приводом продажу неіснуючих товарів

Автор 29 червня 2023, 16:56

Слідчі СУ ГУНП в Хмельницькій області спільно з працівниками УСР в Хмельницькій області, УСБУ та за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили групу з чотирьох осіб, які займались шахрайством через інтернет під час відбування у колонії покарання за раніше вчинені злочини. Наразі чотирьом засудженим уже повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства.

За даними слідства, четверо мешканців Донеччини, яких у зв’язку з воєнними діями, перевели для подальшого відбування покарання з однієї з Донецьких установ до Шепетівської виправної колонії, вигадали там новий протизаконний спосіб заробляння легких грошей.

В інтернеті вони розмістили оголошення про продаж за привабливими цінами тютюнових виробів, яких насправді не існувало.

Потерпілі, які бажали придбати товар, зв’язувались з фігурантами за номерами мобільних телефонів, зазначеними в оголошеннях, та за допомогою месенджерів.

Від покупців зловмисники вимагали і отримували повну оплату на підконтрольні їм банківські картки, а після надходження коштів блокували клієнтів та більше не виходили на зв’язок.

Наразі до поліції звернулось 10 осіб з різних областей України, які стали жертвами махінацій зловмисників. Працівники поліції встановлюють загальну суму заподіяних потерпілим збитків.

За силової підтримки роти поліції особливого призначення ГУНП області слідчі провели низку санкціонованих обшуків, в результаті яких вилучили мобільні телефони, планшети, сім-карти та чорнові записи.

Заходи проводились за підтримки відділу оперативно-розшукової роботи Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції та оперативників ДУ «ШВК (№98)».

Розслідування триває.

Поліція Хмельницької області

0
репостів
0
репостів