Суд ухвалив вирок у справі незаконної порубки лісу на Шепетівщині

Автор 28 червня 2023, 11:43

Полонський районний суд визнав 27-річного жителя м. Полонне винним у незаконній порубці дерев у лісі, що заподіяла істотну шкоду (ч. 1 ст. 246 КК України), та покарав трьома місяцями арешту. Його бензопилу – конфіскував, а незаконно порубану деревину постановив передати Шепетівському лісовому господарству.

За вироком суду, 6 грудня минулого року у лісовому масиві неподалік смт Понінка Шепетівського району молодий чоловік бензопилою незаконно зрізав 38 сироростучих дерев породи «Граб» різних діаметрів. Сума шкоди навколишньому природному середовищу склала 52 113 гривень.

У суді обвинувачений свою вину визнав і запевнив, що шкодує про вчинене. Його щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину суд визнав обставинами, що пом’якшують покарання.

«З урахуванням наведеного та беручи до уваги позитивну характеристику за місцем проживання, наявність на утриманні малолітньої дитини, відсутність постійного місця роботи, а тому суд вважає, що для [обвинуваченого] має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для його виправлення та попередження нових кримінальних правопорушень у виді арешту», – зазначив суд.

При цьому суддя прийняв відмову представника лісового господарства від позову до обвинуваченого про відшкодування завданих збитків. Це питання позивач вирішуватиме у порядку цивільного судочинства.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Хмельницький апеляційний суд

Останнє редагування 28 червня 2023, 12:04
0
репостів
0
репостів