Вночі росіяни атакували військовий аеродром у Хмельницькій області

Автор 23 червня 2023, 10:52

Сьогодні уночі 23 червня 2023 року противник завдав удару по Україні з літаків стратегічної авіації. Цього разу атаку було спрямовано на військовий аеродром у Хмельницькій області. Про це повідомило Командування Повітряних Сил Збройних Сил України.

Пуски здійснювались близько опівночі з Каспійського моря із чотирьох бомбардувальників Ту-95мс.

 Усі 13 крилатих ракет Х-101/Х-555 було знищено протиповітряною обороною, більшість на Хмельниччині. Крім того, захисники неба знищили розвідувальний БпЛА не встановленого типу.

Як повідомили у Хмельницькій обласній військовій адміністрації, внаслідок падіння уламків виникла пожежа будівлі, вибито вікна. Крім того, уламки ракет впали в полі коло одного з сіл, а також на території приватних будинків.

Працюють усі відповідні служби. На щастя, постраждалих нема. Пожежі ліквідовані самостійно, або силами ДСНС. Разом – до перемоги!

Внаслідок знищення крилатих ракет над Хмельниччиною, в одній з громад Хмельницького району пошкоджено кілька приватних житлових будинків. Там вибуховою хвилею вирвані з рамою вікна та вибите скло. Про це повідомляє кореспондентка Суспільного Хмельницький, яка працює на місці.

За її словами, за 300 метрів від місця, де сили ППО збили ракети, в приватних житлових будинках вибило дерев'яні вікна. Пластикові — залишились цілі. Уламок збитої ракети впав на город.

Військові, за словами кореспондентки, поставили там вартового, який знімальну групу та місцевих жителів до місця падіння не пустив. Сказав, що там може бути небезпечно. За словами самовидців, там утворилася вирва глибиною три метри.

В житловому будинку, де побували кореспонденти Суспільного, мешкає вісім родин. На їхніх подвір'ях, немає укриттів, в невеличких льохах людям ховатися ніде.

Зазвичай, розповідає мешканка будинку, багатодітна мама Мар'яна, під час повітряної тривоги вони біжать до її подруги за сто метрів. Цього разу не встигли, бо спали й все сталося дуже швидко. Каже, сиділи з дітьми в коридорі.

Останнє редагування 23 червня 2023, 11:00
0
репостів
0
репостів