Медпрацівниця отримала підозру від СБУ за схвалення воєнних злочинів рф

Автор 20 червня 2023, 15:56

Мова йде про медичну працівницю однієї із поліклінік міста Хмельницький, яка у спілкуванні з пацієнтами просувала кремлівські наративи та заявляла, що «України як такої не має бути». За даними слідства, уродженка челябінської області, яка все свідоме життя прожила в Україні, ще на початку повномасштабного вторгнення підтримувала російських окупантів.

Прихильниця рашизму стверджувала, що росія вторглась, бо «Україна напала б на Донбас і Крим» і «путін проводить в Україні спецоперацію, а не війну, захищаючи цим самим території РФ та російський народ». Звірства загабників у Бучі, Ірпені, Ізюмі вона називала «казками» і звинувачувала у всьому українських захисників, які мовляв, ці злочини й вчинили.

Крім того, зловмисниця схвалювала ворожі обстріли цивільного населення: «мнє нравится, как сейчас еті рєбята русскіє посилают снаряди і пішут «декомунізація». Ви хотєлі, вот вам і дєлают».

Поціновувачка «талантів» соловйова-скабєєвої називала полк «Азов» «фашистами та есесівцями», які «вбивали та грабували маріупольців».

Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти незаконної діяльності фігурантки. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч.ч. 1 та 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Також підозрюваній вже обрано запобіжний захід.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

За матеріалами пресслужби СБУ

0
репостів
0
репостів