Експосадовець, який привласнив більше 600 тисяч гривень, постане перед судом

Автор 19 червня 2023, 17:05

Днями слідчі Шепетівського райуправління поліції за процесуального керівництва прокуратури оголосили йому підозру за ч.4 ст.191 ( Заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах) та ч. 3 ст.362 Кримінального кодексу України (Несанкціоновані зміни інформації, яка обробляється в автоматизованій системі, вчинені особою, яка має право доступу до неї, що заподіяло значну шкоду).

Слідство встановило, що 48-річний уродженець Славутчини тривалий час обіймав посаду головного бухгалтера одного з лісових господарств.

Діючи від імені державного підприємства, зловмисник спочатку перерахував 314 тисяч гривень на рахунок фізичної особи-підприємця, а потім привласнив ці кошти.

Це не перший службовий злочин фігуранта. Раніше слідство встановило, що чоловік привласнив товарно-матеріальних цінностей підприємства на 299 тисяч гривень.

Окрім того, зловмисник розрахувався за товар коштами державного підприємства, підробивши відомості у бухгалтерських документах.

Максимальне покарання, яке може загрожувати зловмиснику - позбавлення волі строком до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів