Оренда квартири та продаж авто: жителі Шепетівщини потерпають від класичних шахрайських схем

Автор 19 червня 2023, 12:03

Минулої доби до поліції у містах Шепетівка та Ізяслав звернулось двоє місцевих жителів, яких ошукали. Про це повідомило Шепетівське районне управління поліції.

12 тисяч гривень втратив житель Ізяслава, намагаючись винайняти житло у Львівській області. Чоловік знайшов оголошення в Інтернеті про оренду квартири, "орендодавець" в месенджері попросив оплатити вартість оренди наперед. Втім, після переказу коштів, зв'язок з ним обірвався.

Ще одна потерпіла - мешканка Шепетівщини, втратила 3400 гривень. Жінка в соціальні мережі натрапила на оголошення про продаж вживаного авта. Продавець наполягав на передоплаті, тому потерпіла переказала кошти та очікувала на свою покупку. Намарно, адже продавець більше на зв'язок не вийшов.

За усіма переліченими фактами дізнавачі Шепетівського РУП розпочали кримінальні провадження за ч.1 ст.190 ( Шахрайство) Кримінального кодексу України та працюють над пошуком зловмисників.

Ми вкотре нагадаємо вам правила поведінки у таких випадках:

  • якщо шукаєте житло в оренду - будьте пильні та перевіряйте кожну пропозицію. Поки остаточно не переконаєтесь у наявності житла та добросовісності орендодавців, не переказуйте кошти;
  • якщо маєте намір придбати авто, пам'ятайте, що занадто приваблива за ціною пропозиція - ризикована. Безпечніше відмовитись від сумнівних оголошень, а довіряти лише перевіреним дилерам.

Бережіть свої кошти.

0
репостів
0
репостів