На Шепетівщині переселенку з Луганщини ошукали на 43 тисячі гривень

Автор 17 червня 2023, 16:06

Якщо невідомі повідомляють, що ваш родич потрапив у біду, —поліцейські радять одразу перевірити інформацію.Так, днями до правоохоронців у м.Нетішин звернулась 67-річна переселенка з Луганщини. У жінки шахраї виманили 43 тисячі гривень.

Спрацювала "класична" шахрайська схема - Ваш родич у біді. Через застосування психологічного тиску, вона є однією із найдієвіших. Особливо, що стосується пенсіонерів.

До потерпілої надійшов дзвінок з невідомого номеру. Жінка взяла слухавку, звідти почула нібито знайомий голос доньки, яка просила допомоги.

Тому потерпіла була впевнена, що спілкується з рідною дочкою. Та повідомила, що необхідно терміново переказати кошти на лікування дитини, що постраждала з її вини.

Розмова не прининялась доти, доки пенсіонерка не переказала усі заощадження на невідомий рахунок.

Лише після цього, з'ясувалось, що це обман.

Зрозумівши, що стала жертвою шахраїв, жінка звернулась із заявою до поліції.

За даним фактом дізнавачі Шепетівського райуправління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України і наразі встановлюють усі обставини події.

Пам'ятайте, шахраї не полишають спроб заволодіти коштами громадян, вигадуючи щоразу нові схеми шахрайств. Але є й так звані «класичні» схеми, як-от описана вище.

Ми підготували декілька корисних порад, які допоможуть вам не стати жертвою шахрайства під умовною назвою «ваш родич потрапив у біду»:

  • не панікуйте та не поспішайте виконувати умови шахраїв;
  • не називайте невідомим своїх близьких на ім'я. Для перевірки слід попросити того, хто представився правоохоронцем чи лікарем, назвати прізвище, ім'я та дату народження затриманого або постраждалого родича;
  • також варто спокійно уточнити, у якому саме відділі поліції чи в якій лікарні знаходиться родич — так вам буде зручно перевірити цю інформацію;
  • намагайтеся якнайшвидше передзвонити тому, хто нібито потребує негайної допомоги, або людям, які можуть у даний момент бути поруч та підтвердити або спростувати тривожну інформацію.

Бережіть себе, своїх близьких та пам'ятайте про шахраїв, які «полюють» на ваші заощадження. Не дайте себе ошукати!

0
репостів
0
репостів