Рибалка, що порушив нерестову заборону, сплатить 17 000 грн штрафу

Автор 08 червня 2023, 12:30

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим, визнав останнього винним у незаконному зайнятті рибним промислом, що заподіяло істотну шкоду (ч. 1 ст. 249 КК України) та призначив узгоджене сторонами покарання – 17000 гривень штрафу.

За матеріалами справи, увечері 20 квітня 2023 року, у нерестовий період, 30-річний житель Шепетівщини на водоймі меліоративного каналу між селами Майдан-Лабунь та Дубіївка розставив 6 риболовецьких сіток довжиною 30 м та висотою 1,5 м кожна. Вилов зібрав наступного ранку, проте розпорядитися ним не встиг: затримала поліція.

«…враховуючи загальну вартість незаконного вилову, кількість добутого, вилов риби в період нересту та цінність виду, незаконним зайняттям рибним промислом він завдав істотної шкоди державі в особі Михайлюцької об’єднаної територіальної громади Шепетівського району Хмельницької області на загальну суму 38 318 грн», – йдеться у вироку.

Під час досудового розслідування обвинувачений за участі захисника та прокурор уклали угоду про визнання винуватості, визначивши істотні обставини, що були враховані:

  • беззастережне визнання вини, щире каяття;
  • суспільний інтерес у забезпеченні швидкого досудового розслідування і судового провадження
  • повне добровільне відшкодування завданих збитків у сумі 38 318 гривень.

Сторони погодили запропонувати суду призначити покарання у виді штрафу у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 грн).

У судовому засіданні вони підтримали угоду й просили суд її затвердити.

На думку суду, укладена угода відповідає нормам кримінального закону та інтересам суспільства, відтак дійшов висновку про необхідність її затвердження.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів