На Шепетівщині горіло 1,2 гектари лісової підстилки

Автор 05 червня 2023, 11:43

Цими вихідними на Шепетівщині вперше в цьому році зафіксували пожежу лісової підстилки. Ліквідовано два загоряння у філії "Ізяславське лісове господарство". Вогонь охопив 1,2 гектари.

В суботу 3 червня в Гурщанському лісництві горіла лісова підстилка на площі 1,1 га. Пожежу виявив лісничий під час патрулювання масивів о 14:15 год. До гасіння залучили техніку філії: два пожежні автомобілі (ЗІЛ-131, ГАЗ-66), трактор МТЗ-82 в агрегаті з плугом ПКЛ-70 та один пожежний автомобіль ДСНС. Приборкували вогонь 30 працівників лісової охорони філії та 5 рятувальників. Ліквідовували пожежу впродовж 2,5 годин.

4 червня в тому ж лісництві згоріло 0,1 га лісової підстилки. Пожежу ліквідували за 45 хв. Загасили полум'я силами 10 працівників лісової охорони. Залучено один пожежний автомобіль ЗІЛ-131, трактор МТЗ-82 в агрегаті з плугом ПКЛ-70. Причини загоряння - необережне поводження населення з вогнем.

Пожежа виникла в лісовому масиві поблизу с. Мала Боровиця Шепетівського району, її ліквідовано силами надзвичайників ДСНС та працівниками Кунівського лісництва й Ізяславського лісового господарства на площі 5000 кв.м.

Тільки усвідомте: 90 відсотків лісових пожеж - це людська недбалість. Люди, зрозумійте: зараз будь-які необережні дії у лісі можуть стати причиною пожежі. Будь ласка, утримайтеся від пікніків у лісах. Одне багаття може призвести до гектарів спаленого лісу.

Лісівники запрошують відвідувати лісові рекреаційні пункти. Вони облаштовані всім необхідним для безпечного відпочину.

Не паліть. У лісі є життя. Воно зникає навіть у найменших пожежах.

Подільський лісовий офіс

Останнє редагування 05 червня 2023, 11:52
0
репостів
0
репостів