У Шепетівці судили підлітка, який закинув хлопцеві у спідню білизну жабу

Автор 30 травня 2023, 11:13

У Шепетівці суд призначив рік іспитового терміну підлітку, який знущався над дитиною. Разом з товаришем він прив'язав хлопця до дерева, бив його кропивою і кинув у спідню білизну жабу. У суді він пояснив, що таким чином хотів «провчити його за зухвалу поведінку».

Як йдеться у вироку Шепетівського міськрайонного суду, інцидент стався 9 жовтня. Обвинувачений разом зі своїм товаришем зустріли на вулиці двох молодших хлопців. Ті попросили у них спінінг, щоб піти на рибалку. Після цього нападники змусили дітей піти з ними до лісу. Одного з хлопців таки відпустили, а іншого прив'язали до дерева.

«Неповнолітній [обвинувачений], взявши в руку живу жабу, помістив її в труси до статевих органів потерпілого. Після цього [інший нападник], тримаючи в руці дві рослини кропиви, її листям наніс по зв'язаних руках близько 20 ударів. Рослину кропиви передав неповнолітньому [обвинуваченому], який, продовжуючи протиправні дії, наніс потерпілому листям кропиви близько 15 ударів по руках, чим спричинили сильний фізичний біль», – йдеться у вироку.

Допитаний у суді обвинувачений свою провину визнав. Розповів, що того дня випадково разом з другом помітив двох хлопців, які йшли «весь час обертаючись на них, що їм не подобалось». Обвинувачений пояснив, що за допомогою знущань хотів «налякати його і провчити за зухвалу поведінку».

Його товариш теж свідчив у суді. Він розповів, що інцидент у лісі знімали на телефон, але навіщо – пояснити не зміг. Обоє хлопців заявили про розкаяння та вибачились перед потерпілим.

Хлопця судили за ч.1 ст. 127 ККУ (катування) та ч.2 ст. 146 ККУ (незаконне позбавлення волі людини). Суддя визнала його винним і призначила два роки позбавлення волі, але від відбування покарання звільнила, обмежившись одним роком іспитового терміну. Вирок поки ще не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Додамо, що інший нападник, як зазначено у вироку, ще не досягнув віку кримінальної відповідальності, яка настає з 16 років. Тож матеріалів у судовому реєстрі щодо нього немає.

0
репостів
0
репостів