У Шепетівці велосипедиста оштрафували за зіткнення з BMW X5

Автор 29 травня 2023, 11:25
ілюстративне фото ілюстративне фото

Шепетівський міськрайонний суд визнав 38-річного велосипедиста винуватим у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортного засобу (ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення), та оштрафував його на 850 гривень.

Дорожньо-транспортна пригода сталася 12 травня 2023 року в м. Шепетівка, на перехресті вулиць Захисників України та Шешукова: велосипедист, місцевий житель, не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки, не впорався з керуванням та в’їхав у автомобіль «BMW X5».

У результаті ДТП легковик отримав механічні пошкодження з матеріальними збитками. За словами водія, він якраз зупинився на перехресті перед поворотом праворуч, чекаючи, поки авто попереду поверне уліво – у цей момент на швидкості в його автомобіль в’їхав велосипедист.

Пояснення потерпілого щодо місця зіткнення та фактичних обставин справи узгоджуються з даними протоколу про адміністративне правопорушення та схеми місця ДТП з фототаблицями, зазначив суд.

І зауважив, що велосипедист – це учасник дорожнього руху, відтак мав дотримуватися вимог Правил дорожнього руху України. Власне, як і водій легковика, котрий керував ТЗ, не маючи при собі полісу страхування цивільно-правової відповідальності, тому за порушення за п. 2.1 (г) Правила дорожнього руху його теж притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 126 КУпАП.

«Разом з тим судом встановлено, що до дорожньо-транспортної пригоди, в результаті якої автомобіль марки «BMW X5» отримав механічні пошкодження привело порушення велосипедистом п. 12.1 Правил дорожнього руху, і саме ці порушення перебувають у причинному зв’язку з настанням наслідків, передбачених ст. 124 КУпАП», – констатував суд.

Постанова ще не набрала законної сили та може бути оскаржена до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду

0
репостів
0
репостів