Водій, що збив напідпитку пішохідку у селі на Шепетівщині, сплатить штраф

Автор 23 травня 2023, 16:11

Полонський районний суд затвердив угоду про примирення, укладену між потерпілою в автоаварії та 70-річним обвинуваченим у її вчиненні: визнав останнього винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілій середньої тяжкості тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 286-1 КК України), та призначив узгоджене сторонами покарання – 22 100 гривень штрафу з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

Як встановив суд, 28 листопада 2022 року пенсіонер сів за кермо свого «ВАЗ» напідпитку й на заокругленій ділянці дороги у с. Прислуч Шепетівського району, порушуючи правила, виїхав на зустрічну смугу руху, де збив жінку.

У постраждалої в ДТП медики діагностували садна та перелом ноги – тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, що спричинили тривалий розлад здоров’я.

Під час досудового розслідування потерпіла та обвинувачений у справі уклали угоду про примирення. Сторони погодили призначити винуватцю автоаварії більш м’яке покарання, ніж передбачено законом, враховуючи його позитивні характеристики, щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, добровільне відшкодування завданого збитку, а також позицію потерпілої.

Суд переконався, що угода відповідає вимогам закону й дійшов висновку про можливість її затвердити.

Хмельницький апеляційний суд

0
репостів
0
репостів