На Шепетівщині сумчанин незаконно викопав ставок площею 3 га

Автор 15 травня 2023, 12:53

За процесуального керівництва Шепетівської окружної прокуратури повідомлено про підозру 47-річному сумчанину за фактом безгосподарського використання земель (ч. 1 ст. 254 КК України). Чоловік незаконно використав земельні ділянки сільськогосподарського призначення, без дозволу створивши на них штучну водойму площею 3 га.

Як встановили правоохоронці, підозрюваний очолював підприємство з видобутку піску та інших корисних копалин. На земельних ділянках сільськогосподарського призначення за допомогою спеціальної техніки було знято верхній шар ґрунту.

Це призвело до порушення родючості та неможливості подальшого використання ділянок за цільовим призначенням. На сільськогосподарських угіддях утворились водні об'єкти загальною площею 3 га.

Йому загрожує покарання у виді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Шепетівського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

Останнє редагування 16 травня 2023, 16:30
0
репостів
0
репостів