У Шепетівці судитимуть чоловіка за пропозицію та надання хабаря працівнику поліції

Автор 19 квітня 2023, 11:59

Шепетівською окружною прокуратурою завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який пропонував та надав неправомірну вигоду працівнику поліції (ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Так, за досудовим розслідуванням встановлено, що 29.03.2023 водій, якого зупинили працівники поліції, намагаючись уникнути адміністративної відповідальності за керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння, всупереч неодноразовим попередженням правоохоронців про кримінальну відповідальність за такі дії, запропонував та надав неправомірну вигоду працівнику поліції в розмірі 2 тисячі гривень.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачає найсуворішу міру покарання у виді позбавлення волі на строк до 4 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, ст. 17 КПК України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Шепетівська окружна прокуратура

0
репостів
0
репостів