Мешканець Житомирщини та двоє шепетівчан заплатили за оренду неіснуючої квартири

Автор 07 квітня 2023, 17:25

Вчора до Шепетівського районного управління поліції звернувся мешканець Житомирщини. 23-річний потерпілий хотів винайняти житло у місті Славута. На одному із популярних сайтів він знайшов оголошення про здачу в оренду квартири і на прохання власника одразу ж повністю оплатив проживання за два місяці, перерахувавши на невідомий рахунок 10 тисяч гривень.

В подальшому з'ясувалось, що це шахрайство, адже після отримання коштів псевдоорендодавець на зв'язок не виходив.

Напередодні за схожим сценарієм аферисти ошукали ще й двох шепетівчан. 20-річний потерпілий разом з дівчиною через соціальну мережу домовились з незнайомцем про винайм квартири. Втім після отримання чотирьох тисяч трьохсот гривень на банківську картку "власник" житла раптово відмінив угоду, а згодом взагалі зник.

За усіма фактами слідчі Шепетівського РУП відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України і наразі працюють над пошуком зловмисників.

Будьте обережними під час оренди житла — можна натрапити на шахраїв

Серед шахрайств, пов’язаних із повною чи частковою оплатою товарів та послуг через мережу Інтернет, доволі часто трапляються шахрайства, пов’язані з орендою житла. Тому ми закликаємо вас усе ретельно перевірити перед тим, як перераховувати кошти.

Радимо вам детально проаналізувати наявну інформацію перед тим, як перераховувати кошти. Уважно прочитайте оголошення — чим довше воно на сайті, тим це надійніша пропозиція.

Якщо день-два — подумайте. «Загугліть» адресу — чи справді є такий будинок. Перевірте фото. Якщо вони надто привабливі і різного розміру — вони точно взяті з мережі. Найкраще — поїдьте і огляньте житло. Якщо воно в іншому місті — попросіть про це знайомих. Якщо немає такої можливості — нехай орендодавець скине вам якомога більше фото житла з різних ракурсів і копії документів. Також прочитайте відгуки в Інтернеті.

Тож будьте пильними і бережіть власні кошти.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів