Зламав сусіду щелепу, а після того ще й погрожував рушницею

Автор 30 березня 2023, 12:24

Полонський районний суд визнав 24-річного місцевого жителя винним у заподіянні умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 122 КК України) та у погрозі вбивством (ч. 1 ст. 129 КК України) й призначив йому остаточне покарання – 2 роки обмеження волі зі звільненням від відбування покарання на 1 іспитовий рік. Також стягнув з нього на користь потерпілого 51103 гривні моральних і матеріальних збитків, ще 19309 гривень – на користь обласної лікарні.

За вироком увечері 2 червня 2022 року біля під’їзду багатоквартирного будинку у м. Полонному між двома сусідами виник конфлікт, причиною якого стали пошкоджені двері під’їзду. Під час суперечки молодий чоловік ударив сусіда кулаком в підборіддя, зламавши йому щелепу. Потім виніс з квартири мисливську рушницю, спрямував її на потерпілого, пригрозив вбивством та вистрелив угору. Той сприйняв це як реальну загрозу життю.

Оцінивши докази, суд дійшов висновку, що вина обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 122 КК України та ч. 1 ст. 129 КК України, доведена повністю.

При обранні виду та міри покарання суд, зокрема, врахував щире каяття обвинуваченого, наявність на утриманні дитини з інвалідністю, його статус учасника бойових дій, позитивну характеристику, позицію потерпілого, дані висновку служби пробації.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Хмельницький апеляційний суд

0
репостів
0
репостів