До семи років позбавлення волі засуджено шепетівчанина, який втік з чужим телефоном

Автор 29 березня 2023, 13:00

За результатами розгляду судом обвинувального акту щодо місцевого жителя, раніше судимого за вчинення тяжких злочинів, визнано винним у грабежі, вчиненому повторно, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України).

Прокурором окружної прокуратури у суді доведено, що у вересні 2022 року 25-ти річний чоловік, який нещодавно звільнився із місць позбавлення волі, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під приводом здійснення дзвінка попросив мобільний телефон у знайомого, із яким цього ж вечора вживав спиртне.

Отримавши у руки телефон, зловмисник одразу ж почав бігти та, не реагуючи на вимоги потерпілого повернути телефон, втік, а викрадений смартфон на наступний день продав.
Під вагою беззаперечних доказів, досліджених у суді, обвинувачений, усвідомлюючи невідворотність покарання за вчинений злочин, виявив бажання укласти із прокурором угоду про визнання винуватості.

Вироком Шепетівського міськрайонного суду затверджено угоду про визнання винуватості та призначено злочинцю покарання у виді 7 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Останнє редагування 29 березня 2023, 13:11
0
репостів
0
репостів