Суд на 34000 грн оштрафував мотоцикліста та на три роки позбавив його водійських прав

Автор 03 березня 2023, 12:38

Полонський районний суд  визнав 30-річного полончанина винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 130 КУпАП, та наклав на нього стягнення – 34000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки 6 місяців 5 днів.

Опівдні 18 лютого в м. Полонне патрульні зупинили чоловіка, який  керував мотоциклом марки «Spark» без державного номерного знака. При спілкуванні виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння (запах алкоголю з порожнини рота, почервоніння обличчя, порушення координації рухів). Проте пройти огляд на тверезість мотоцикліст відмовився.

Суд встановив, що його вже вдруге за рік притягують до адмінвідповідальності за статтею 130 КУпАП (Керування транспортними засобами особами, які перебувають в стані алкогольного сп’яніння)

У судове засідання правопорушник не з’явився, причину неявки суду не повідомив, про розгляд судом справи повідомлений належним чином, про що свідчить його підпис в протоколі.

«Враховуючи те, що О. вчинив правопорушення повторно, на шлях виправлення не став, суд дійшов висновку накласти на нього адміністративне стягнення, передбачене санкцією ч. 2 ст. 130 КУпАП у виді штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки без оплатного вилучення транспортного засобу, а також в силу ч. 3 ст. 30 КУпАП до призначеного стягнення приєднати невідбуту частину стягнення за постановою Полонського районного суду Хмельницької області  від  01 вересня 2022 року», – йдеться в постанові суду.

Постанова законної сили не набрала і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Пресслужба Полонського районного суду

0
репостів
0
репостів