Суд ухвалив вирок жителю Шепетівщини, котрий обікрав працівницю служби таксі

Автор 17 лютого 2023, 12:14

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області визнав 32-річного жителя Шепетівського району винним у крадіжці, вчиненій повторно, в умовах воєнного стану (частина 4 статті 185 Кримінального кодексу України) та призначив йому покарання у виді 1 року ув’язнення.

Увечері 26 вересня 2022 року у м. Шепетівці двоє молодих людей зайшли до адмінприміщення служби таксі й попросили викликати їм автомобіль. Тамтешня працівниця запропонувала відвідувачам дочекатися таксі в приміщенні, оскільки на вулиці йшов дощ. Та допоки розмовляла з одним, другий, скориставшись моментом, витягнув з її сумки гаманець.

У суді обвинувачений підтвердив, що коли жінка відволіклася на розмову з його товаришем, він забрав з жіночої сумки гаманець. Дитячий ланцюжок і 600 грн, які там були, забрав собі, а гаманець викинув. На таксі вони приїхали до горілчаного магазину. Туди ж невдовзі приїхала потерпіла з поліцією.

Оцінивши докази, суд дійшов висновку, що чоловік винний в інкримінованому злочині.

«Враховуючи, що обвинувачений раніше неодноразово судимий, але на шлях виправлення не став, а продовжив злочинну діяльність, проте визнав свою вину, щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю злочину, відшкодував завдану шкоду, що істотно знижує ступінь тяжкості вчиненого ним правопорушення, позицію потерпілої, яка просила його суворо не карати, суд вважає, що обвинуваченому слід призначити покарання із застосуванням ст. 69 КК України нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції ч. 4 ст. 185 КК України», – зазначив суд.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

За повідомленням пресслужби суду

Останнє редагування 18 лютого 2023, 14:45
0
репостів
0
репостів