Телефонні шахраї активізувались та вже представляються шепетівськими посадовцями

Автор 14 лютого 2023, 14:51

За минулу добу правоохоронці зафіксували в області понад двадцять шахрайств. Серед потерпілих - троє жителів Шепетівського району. В усіх випадках шахраї виманили кошти своїх жертв у телефонній розмові.

Днями до 50-річної славутчанки зателефонував невідомий та представився правоохоронцем. Під час розмови чоловік повідомив, що нібито її син потрапив у неприємності, та під приводом непритягнення його до кримінальної відповідальності виманив у потерпілої 20 тисяч гривень.

Ще одна потерпіла жінка втратила 96 тисяч гривень. До 65-річної нетішинки подзвонили невідомі та під приводом повернення коштів за недоставлений товар заволоділи її коштами.

У пастку телефонного шахрая потрапив й шепетівчанин. До нього подзвонив аферист, представився родичем та попросив гроші. Потерпілий вирішив допомогти та переказав півтори тисячі гривень на невідомий банківський рахунок. Згодом дізнався, що його ошукали.

Про найсвіжіші спроби шахрайства повідомляють підприємці Шепетівки. Заступник міського голови Віталій Янушевський звернувся з цього приводу до правоохоронців:

Щойно отримав дзвінок від одного з підприємців нашого міста, від мого імені дзвонять та представляються моїм ім"ям, просять перерахувати суму коштів для потреб ЗСУ. Закликаю усіх, бути обачними, так як збільшились випадки шахрайських дій, можливих провокацій, пов"язаних з моєю безпосередньою роботою. Номер з якого телефонували - 093 652 5625, поліція повідомлена, сподіваюсь особу встановлять.

За усіма фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження та наразі працюють над пошуком шахраїв. Закликаємо громадян бути пильними та уважними під час телефонних розмов з незнайомцями та завжди перевіряти отриману інформацію.

0
репостів
0
репостів