Суд ухвалив вирок водійці, обвинуваченій у вчиненні ДТП з двома постраждалими

Автор 24 січня 2023, 10:49

Шепетівський міськрайонний суд визнав 38-річну водійку з Шепетівщини винуватою у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілим тяжкі тілесні ушкодження та тілесне ушкодження середньої тяжкості (частина 2 статті 286 Кримінального кодексу України) й призначив їй покарання – 4 роки ув’язнення з позбавленням права керування транспортними засобами на 2 роки. При цьому звільнив від відбування основного покарання з випробуванням на дворічний іспитовий строк.

Також суд стягнув з винуватиці автотрощі на користь потерпілих загалом 110 000 гривень. Ще 39 008 гривень пасажиру, котрий отримав тяжкі травми, має відшкодувати страхова компанія.

Дорожньо-транспортна пригода сталася торік 22 лютого на трасі «Шепетівка-Чуднів-Бердичів», неподалік с. Судилків: водійка автомобіля «ВАЗ» перевищила дозволену швидкість, не впоралася з керування та виїхала на зустрічну смугу руху, де зіткнулася із ЗАЗ.

У результаті ДТП водій ЗАЗ отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, його пасажир – тяжкі тілесні ушкодження.

У судовому засіданні свою вину жінка визнала повністю. Розповіла, що того ранку їхала до Судилкова зі швидкість 50-60 км/год, але не врахувала погодні умови та ямковість, тому втратила керування – автомобіль занесло на зустрічну смугу, де відбулося зіткнення із зустрічним легковиком. Цивільний позов потерпілих вона визнала частково: сказала, що відшкодувала їм по 15 тисяч гривень шкоди кожному й просила суд врахувати її скрутне матеріальне становище та те, що на її утриманні неповнолітня дитина.

Часткове відшкодування шкоди потерпілим, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину суд визнав обставинами, які пом'якшують покарання обвинуваченій.

При призначенні покарання суд, серед іншого, врахував, що жінка уперше притягується до кримінальної відповідальності, характеризується виключно позитивно, також – наслідки, що настали й характер порушень правил безпеки дорожнього руху, її ставлення до цих порушень, думку потерпілих щодо покарання, відсутність обставин, що обтяжують покарання.

Вирок ще не набрав законної сили там може бути оскаржений до апеляційного суду.

0
репостів
0
репостів