Купив за 5 000 грн підроблене посвідчення водія, тепер сплатить ще й майже 8 000 грн штрафу

Автор 14 грудня 2022, 15:06

Шепетівський міськрайонний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим, визнав останнього винним у пособництві в підробленні посвідчення, яке видається установою, що має право видавати такі документи і який надає права з метою використання його іншою особою (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 КК України) та у використанні завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358 КК України) й призначив йому узгоджене сторонами покарання – 7990 гривень штрафу.

8 листопада 2022 року у Шепетівському районі водій автомобіля ВАЗ, 24-річний житель Рівненщини, на вимогу поліцейських пред’явив водійське посвідчення з ознаками підробки.

Як встановив суд, молодий чоловік замовив його невстановленій слідством особі через соціальну мережу: надав незнайомцю персональні дані та власне фото в електронній формі. Фальшивий документ обійшовся в 5 тисяч гривень.

Після оплати підроблене посвідчення водія категорії «В», яке не відповідає аналогічним бланкам посвідчень водія, що перебувають в офіційному обігу на території України, не видавалося сервісними центрами МВС України, має ознаки повної технічної підробки за способами друку, зокрема, виготовлене за допомогою друкувального пристрою із термосублімаційним способом нанесення зображення, йому надіслали поштою.

Під час досудового слідства прокурор та обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості. Сторони дійшли згоди щодо кваліфікації дій та призначення покарання у виді штрафу й у підготовчому судовому засіданні просили суд затвердити угоду.

«Суд враховує, що умови угоди про визнання винуватості не суперечать вимогам КПК України та закону, правова кваліфікація дій кримінального правопорушення правильна, умови угоди відповідають інтересам суспільства та не порушують прав, свобод чи інтересів сторін або інших осіб, не встановлено підстав вважати, що укладення угоди не було добровільним, не встановлено очевидної неможливості виконання обвинуваченим взятих на себе зобов'язань за угодою, а також відсутні фактичні підстави для невизнання винуватості», – зазначив суд.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Хмельницький апеляційний суд

0
репостів
0
репостів