17 років за ґратами отримав чоловік за вбивство сина колишньої співмешканки, який став на захист матері

Автор 13 грудня 2022, 12:26

За замах на вбивство колишньої співмешканки і вбивство її сина жителя Шепетівського району на 17 років відправили за ґрати. Також суд зобов’язав зловмисника сплатити потерпілій пів мільйона гривень моральної шкоди.

Нагадаємо, подвійний злочин стався близько 00:20 години 20 травня цього року в с. Старий Кривин, що поблизу Нетішина у Шепетівському районі.

47-річний чоловік посеред ночі прийшов на подвір’я своєї колишньої співмешканки, щоб з’ясувати стосунки. В результаті між ними виникла сварка, в ході якої зловмисник сильно побив 44-річну жінку та заподіяв їй удар ножем у груди.

На крики з будинку вибіг син пораненої і кинувся захищати матір. У ході боротьби між ним та нападником останній заподіяв 22-річному чоловікові несумісні з життям ножові поранення. Хлопець помер на місці події, а підозрюваний кинувся тікати на власному авто.

Сусіди родини викликали на місце події поліцію та медиків. Жінку у важкому стані доставили до місцевої лікарні.

Пів доби поліцейські прочісували населенні пункти та лісосмуги у пошуках підозрюваного. Спочатку в селі за кілька десятків кілометрів від місця вчинення злочину знайшли покинуте авто зловмисника, а згодом затримали і його самого.

Поліцейські з’ясували, що у 2021 році чоловік уже притягувався до відповідальності за ч. 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством) і має непогашену судимість.

Нещодавно суд завершив розгляд матеріалів кримінального провадження і визнав підозрюваного винним в умисному вбивстві, замаху на умисне вбивство та носінні холодної зброї без передбаченого законом дозволу (ч.3 ст. 15, ч. 1 ст. 115, п. 13 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 263 КК України) та засудив його до 15 років ув’язнення. Також йому доплюсували 2 роки невідбутого покарання за грабіж. Тож загальний термін, який зловмисник має провести за ґратами, склав 17 років.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

0
репостів
0
репостів