Вкрав інструменти з автомобіля шепетівського комунального підприємства

Автор 01 грудня 2022, 13:35

Шепетівський міськрайонний суд ухвалив вирок жителю Шепетівщини, що вкрав інструменти з автомобіля комунального підприємства. 51-річного жителя визнано винуватим у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану (частина 4 статті 185 КК України), та призначив йому покарання – 5 років позбавлення волі зі звільненням від його відбування з випробуванням, встановивши іспитовий термін – 2 роки.

За вироком пізно увечері 11 червня 2022 року чоловік, перебуваючи на території шепетівського комунального підприємства, з припаркованого там КРАЗу переніс до свого авта інструменти вартістю понад 8 тисяч гривень. Серед них найдорожчі – дві бензопили. Викрадене майно завіз додому.

У суді він пояснив, що працював у КП і з незачиненого автомобіля вирішив викрасти інструменти. Сказав, що у скоєному щиро розкаявся, повернув власнику викрадене й той не має до нього жодних претензій.

Потерпілий підтвердив, що порозумівся з обвинуваченим та просив його суворо не карати.

Щире каяття обвинуваченого, усунення завданої шкоди, позицію потерпілого суд врахував при призначенні покарання.

«…суд дійшов висновку, що йому слід призначити покарання у виді позбавлення волі та про можливість виправлення обвинуваченого та досягнення цілей покарання без ізоляції [обвинуваченого] від суспільства, встановивши останньому іспитовий строк терміном 2 роки, який буде достатнім для того, щоб засуджений в умовах здійснення контролю за його поведінкою довів своє виправлення, з покладенням обов'язків, визначених у ст. 76 КК України», – зазначив суддя.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Хмельницький апеляційний суд

0
репостів
0
репостів