Мешканця Шепетівщини затримали при продажу трьох «гуманітарних» авто

Автор 21 листопада 2022, 18:02

СБУ на Хмельниччині заблокувала чергову схему продажу автомобілів, які ввозили в Україну як гуманітарну допомогу. Встановлено, що організував схему мешканець Шепетівського району.

Прикриваючись волонтерством 47-річний чоловік ввозив з-за кордону позашляховики та мікроавтобуси як гуманітарну допомогу нібито для військовослужбовців Сил оборони України. Але замість безоплатної передачі їх за призначенням, продавав українським військовим та представникам місцевих ГО, які допомагають бійцям ЗСУ і Тероборони.

Силовики викрили зловмисника на гарячому під час спроби продати три іномарки загальною вартістю 550 тисяч гривень. За оперативними даними, у такий спосіб він реалізував більше десятка «гуманітарних» авто.

В межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру та обрання запобіжного заходу.

У нього вилучили 550 тис грн та автомобілі «Nissan Terrana», «Volvo XC-90» та «Volkswagen Transporter».

Викриття здійснювали співробітники СБУ у Хмельницькій області спільно з Національною поліцією та ДСР за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Управління СБ України у Хмельницькій області

Останнє редагування 21 листопада 2022, 19:26
0
репостів
0
репостів