У місті енергетиків палили буржуйки та заряджали гаджети від генераторів

Автор 23 жовтня 2022, 21:52

Через ракетний удар на Шепетівщині, Нетішин, як і Шепетівка, залишився без електрики та води. Лише на другу добу таки вдалось відновити електропостачання, а ще зранку для місцевих організували місця видачі питної води та зарядки гаджетів. Та остання заява міської влади не вселяє оптимізм.

Задля уникнення повторного відключення електроенергії, прохання економно її споживати - не вмикайте електроприлади без яких можна обійтись у такий скрутний час. У випадку, якщо споживання електроенергії зростатиме, місто знову буде знеструмлено.

Перед цим було вже 3 спроби подати електроенергію та воду в місто. Попередні рази мережа не витримувала шаленого навантаження. Місцева влада тоді слізно просила містян економити електрику:

Не вмикайте одразу нагрівальні прилади!!! Інакше ще на 12-24 години будемо без електрики!!!

Ці два дні картина в місті енергетиків була апокаліптичною. У дворах Нетішина встановили буржуйки, гріли воду, варили їсти. Волонтери, які в п'ятницю наліпили дві тисячі вареників для передачі військовим до зони бойових дій, варили та роздавали їх людям. Частину пічок, що виготовляли на передову, розвезли та встановили в мікрорайонах.

Спостерігались черги за окропом. Місцеві жителі набираюли гарячу воду у термоси. В місті працювала польова кухня. Люди заряджаюли мобільні телефони від генераторів.

Із Хмельницького відправили в місто атомників 3 водовози, які розвозили питну воду по Нетішині. Про це повідомив міський голова Олександр Симчишин.

312213663 8483576508349289 7196273244116985491 n

Нетішинці ж у коментарях скаржились, що живуть “під атомною”, а світла немає другу добу:

  • Розумію що ми напряму не підключені до станції, але якось абсурдно звучить, «під вікном атомка, а світла немає»…
  • Люди, в кого вже є світло. Я вас прошу, хоч не вмикайте вже ті пральні машини і 4 комфорки!
  • Зараз дуже критична ситуація з холодильниками й морозилками. Вже от от потечуть. Тому б добре було скласти графік електропостачання по певних районах і повмикати людям на годину-дві.
  • Буржуйки нам не заморозять морозильні камери.
  • Жах навіть в селах включили світло, а у Шепетівці ще вчора. А ми місто атомки без світла, морозилка попливли все потрібно викинути. Напишіть, будь ласка, коли приблизно відновлять?
Останнє редагування 23 жовтня 2022, 22:31

Відео

0
репостів
0
репостів