За крадіжки в умовах воєнного часу шепетівчанина посадили на 5 років

Автор 19 жовтня 2022, 20:11

Шепетівський міськрайонний суд визнав 33-річного шепетівчанина винним у крадіжці, вчиненій повторно, поєднаній з проникненням у житло, в умовах воєнного стану (частина 4 статті 185 КК України), та призначив йому покарання – 5 років позбавлення волі.

Увечері 27 травня 2022 року в Шепетівці місцевий мешканець, котрий пів року як звільнився з місць позбавлення волі, де відбував 14 років – покарання за вбивство й крадіжку, зірвав навісний замок з вхідних дверей приватного будинку й виніс звідти бензопилу вартістю 2399 грн. Через три дні з того ж будинку вкрав ще й циркулярну пилу за 900 грн.

Протягом червня-липня у Шепетівці у різний час й за різними адресами, проте за спільної обставини – під час розпивання алкоголю, у тому числі й у палаті лікарні – шепетівчанин викрав у чотирьох своїх знайомих гаманець з 4200 грн, два мобільні телефони марки «Huawei» вартістю 4306 грн та 736 грн, мобільний телефон Samsung за майже 11 тис грн та Power Bank за 833 грн.

У суді обвинувачений вину визнав і розповів, що викраденим розпорядився по-різному: дещо продав чи подарував, а решту викинув.

Його винуватість підтвердили й показання потерпілих та письмові докази (заяви, протоколи, довідки, висновки дактилоскопічної і товарознавчих експертиз).

«Враховуючи конкретні обставини справи, суспільну небезпечність, ступінь тяжкості та спосіб вчинення кримінального правопорушення, розмір викраденого, особу обвинуваченого, його попередню поведінку, який належних висновків для себе не зробив та продовжив свою злочинну діяльність через невеликий проміжок часу після звільнення з місць позбавлення волі, його ставлення до вчиненого, наявність щирого каяття, активного сприяння розкриттю кримінального правопорушення, рецидив злочинів, позицію потерпілих, які у визначенні міри покарання поклались на розсуд суду, суд дійшов висновку, що [йому] слід призначити покарання у виді позбавлення волі в мінімальному розмірі, передбаченому санкцією ч. 4 ст. 185 КК України», – зазначив суд.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду

Останнє редагування 20 жовтня 2022, 22:35
0
репостів
0
репостів