Чоловік намагався «домовитися» з полісменами за 5 тисяч гривень

Автор 11 жовтня 2022, 16:48

Прокурорами Шепетівської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 44-річного жителя Ізяслава за фактом надання неправомірної вигоди працівникам поліції (ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Поліцейські зупинили автомобіль чоловіка у Шепетівці під час патрулювання. Під час перевірки документів правоохонці виявили невідповідність номерної панелі з ідентифікаційним номером авто.

Аби уникнути відповідальності 44-річний водій запропонував "вирішити справу на місці" за винагороду. Порушник наполягав попри попередження про кримінальну відповідальність.

Врешті він поклав п'ять тисяч гривень в службове авто. Дії чоловіка правоохоронці зафіксували на нагрудні реєстратори. Пропозицію неправомірної вигоди задокументувала слідчо- оперативна група.

Згідно з санкцією статті тепер йому «світить» покарання у виді штрафу від 17 до 68 тисяч гривень або обмеження волі на строк від 2 до 4 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Шепетівського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

Останнє редагування 11 жовтня 2022, 17:33
0
репостів
0
репостів