Шепетівчанку, яка збила велосипедистку дверима авта, засудили до виправних робіт

Автор 19 вересня 2022, 10:27
Шепетівчанку, яка збила велосипедистку дверима авта, засудили до виправних робіт Фото ілюстративне

Шепетівський міськрайонний суд визнав 32-річну водійку винною у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження (частина 1 статті 286 Кримінального кодексу України), й покарав її двома роками виправних робіт з відрахуванням в дохід держави 20% заробітку та на два роки позбавив права керування транспортними засобами.

Крім того, стягнув з неї на користь потерпілої 99 921 гривню моральної шкоди та 2498 гривень витрат на правову допомогу.

"Автопригода сталася удень 27 липня 2020 року в м. Славуті. Водійка припаркованого «Mercedes-Benz» не переконалася у безпечності й відчинила двері авта у момент, коли його об’їжджала велосипедистка. Від удару водійськими дверима в ділянку гомілки жінка впала з велосипеда й зламала стегнову кістку." - повідомляє Хмельницький апеляційний суд.

Водійка, жителька Шепетівки, заперечила свою причетність до падіння велосипедистка. За її версією, та не впоралася з керуванням через погане дорожнє покриття та й, власне, порушила ПДР, бо їхала проїзною частиною дороги, а не велодоріжкою.

Потерпіла запевнила, що упала з велосипеда від удару дверима автомобіля. Сказала, що після того довго лікувалася, 10 місяців провела в інвалідному візку й потребувала стороннього догляду, зараз вона інвалід і ходить з палицею. Винуватиця ж навіть не попросила вибачення.

"Під час судового розгляду справи троє свідків захисту запевнили, що жінка на велосипеді упала сама й водійка вийшла, аби їй допомогти, а троє свідків обвинувачення натомість ствердили, що бачили, яка велосипедистка впала після удару дверима.

Судово-медичні експерти підтвердили версію велосипедистки: «Виникнення тілесних ушкоджень, виявлених у потерпілої, при падінні з велосипеда на бетонне покриття в результаті втрати рівноваги з власної необережності без контакту велосипеда з іншим об’єктом є малоймовірним, з врахуванням ушкоджень ділянки правого колінного суглоба, виключається»." - зазначив суд.

Оцінивши досліджені в судовому засіданні докази, суд дійшов висновку, що вина обвинуваченої в інкримінованому злочині доведена.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

За матеріалами Хмельницького апеляційного суду

Останнє редагування 19 вересня 2022, 10:37
0
репостів
0
репостів