Замість сільгосппродукції виробляла деревне вугілля та забруднювала землю

Автор 12 вересня 2022, 18:09
ілюстративне фото ілюстративне фото

Прокурорами Шепетівської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 51-річної жительки Рівненщини за фактом забруднення, псування та безгосподарського використання земель (ч. 1 ст. 239, ч. 1 ст. 254 Кримінального кодексу України).

Будучи власником земельної ділянки призначеної для ведення особистого селянського господарства, обвинувачена вирішила використати землю для виготовлення деревного вугілля.

Не маючи жодного дозволу, жінка встановила на ділянці 12 піролізних пічок та налагодила виробництво.

Своїми діями вона порушила структуру ґрунту та спричинила забруднення земель шкідливими речовинами, що становить небезпеку для довкілля.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим відділом Шепетівського районного управління поліції ГУНП в області.

Довідково: найсуворіше покарання інкримінованих статей передбачено санкцією ч. 1 ст. 254 Кримінального кодексу України - штраф від 17000 до 51000 грн або обмеженням волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

0
репостів
0
репостів